Så mycket reser en fotbollsspelare

Fotbollsmatcher, evenemang, tävlingar, presskonferenser och träningar. Det är mycket en fotbollsspelare behöver vara med på och eftersom dessa event oftast inte är på samma plats, behöver de åka från land till land för att medverka i de olika händelserna som sker.

Hur mycket reser då egentligen en fotbollsspelare? Enligt studier som gjordes 2016 har några av världens största fotbollsstjärnor åkt över 800,000 kilometer – bara i resväg. Detta är mer än 20 varv runt hela jorden och då räknar man bara in avståndet som personen åkte under arbetet. Privata resor har därför inte räknats in, vilket förmodligen också görs mer frekvent än andra människor.

Tittar vi på den generella siffran ligger det på runt 500,000 kilometer per spelare. Siffran skiljer sig dock rätt markant beroende på vilken fotbollsspelare vi tittar på. Vår älskade Zlatan har till exempelt rest hela 667,211 kilometer när undersökningen gjordes – vilket var för några år sedan. Denna siffra är därför högre idag.

Det är givetvis inte så att fotbollsspelaren har en dålig agenda mot naturen, de måste helt enkelt resa för att kunna vara med i de olika evenemangen och matcherna som planerats.

Fotbollsspelare behöver resa eftersom tävlingarna sker både på hemmaplan och bortaplan. Varje gång det är en bortamatch behöver således hela klubben resa iväg. Det handlar därför inte bara om att endast en fotbollsspelare reser fram och tillbaka.

Eftersom att sportstjärnor reser betydligt mer än ”vanliga” personer, finns det också de sponsorer som hjälper till när det handlar om resandet. Att resa fram och tillbaka genom Sverige varje vecka är inte något som skulle bli en billig historia annars.

Finns det då sätt som fotbollsstjärnor kan resa mer miljövänligt? Som tur är skapas det fler miljövänliga resealternativ med tiden. Förutom flygplan som värnar mer om miljön, kan de även börja åka tåg. Detta är dock inget som många direkt kommer sträva efter, då det tar längre tid än att flyga. Dock kan det vara ett smart alternativ om matchen bara ligger någon stad bort, men är tävlingen eller evenemanget i ett annat land blir det lite svårare.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0